Първа среща с новия iPhone 6S

Коментар на Брад Стоун за телевизия Bloomberg от конференцията на Apple

10.09.2015 | 17:04 Редактор: Георги Стоянов
Първа среща с новия iPhone 6S

Спомняте ли си iPhone 6 и iPhone 6+, които си купихте преди година и те толкова се гордееха с тях? Това вече са остарелите модели.

Apple току що представиха новите iPhone 6S и iPhone 6S+. Телефоните изглеждат познати, техният дизайн не е променен от този преди година, но под капака имат нов двигател.

Още по темата

Те са снабдени с A9 процесор – той е със 70% по-бърз от A8 и iPhone 6. И Apple залагат на нова характеристика наречена 3D тъч.

Натиснете леко и ще отворите приложението както обикновено, но ако прибегнете към така нареченото дълбоко натискане ще се случи нещо ново.

Все едно да натиснете десен бутон на мишката. Така получавате достъп до серия опции.

Натиснете по-силно иконката за пощата например и получавате опции като напиши мейл или отвори пощенската кутия.

3D тъч характеристиката върши и други неща. Натиснете по-силно върху снимка например и това може да ви даде няколко секунди видео от една иначе статична снимка.

Apple нарича това живи снимки. Камерата на новия iPhone също е по-добра. Сега тя е 12 мегапикселова, вместо 8 и записва видео в по-високия 4К видео формат.

И любителите на селфитата също могат да се радват. Предната камера също е много по-мощна - сега тя вече е 5 мегапикселова вместо по старата 1,2 мегапикселова.

Новият iPhone се предлага в 4 цвята – сребърен, сив и златен, като допълнението е един нов цвят, който те наричат розово златен, но ви предлагам да приемем, че е розов.

Базовата цена на 6S е 199 долара с 16 гигабайта памет  и 2-годишен договор, докато 6S+ започва при цена от 299 долара.

Телефонът ще се продава от 25 септември в САЩ и още 15 страни.