Тъмната страна на професионалния гейминг

Counter-Strike: Global Offensive

07.09.2015 | 13:18
Тъмната страна на професионалния гейминг

Counter-Strike: Global Offensive е онлайн игра, разработена от Hidden Path Entertainment и Valve Corporation. Това е една от най-масово професионално играните игри в индустрията на е-спортовете, оценявана на 612 млн долара. Възможностите за залагания растат заедно с нейната популярност.

Играчите могат да купуват "каси", отварят ги и в тях намират предмети /скин/, които могат да се използват в играта. Играчите могат да посещават сайтове за залагания, които не са свързани с разработчиците на играта. В тези сайтове на трети страни биха могли да разменят някой "скин" за истински пари.

"Изглежда има силна зависимост между момента, в който Counter Strike стана най-популярната игра и въвеждането на скиновете - нещата, които можеш да получиш в играта. И след това зрителите се увеличиха експоненциално, защото хората разбраха, че могат и да я гледат", обясни Андерс Блум, анализатор на CS:GO.

Мнозина от играчите на Counter Strike са под 18г. Има опасност някои от тях да играят хазарт. Bloomberg се опита да се свърже със Steam и SC:Go Lounge за коментар, но те не отговориха.

"Това е национален проблем - за правителствата по цял свят - как да спрем онлайн залозите, особено за непълнолетни. Ние работим с местни партньори по този въпрос - как да ги открием, как да въведем превантивни мерки и как да ги образоваме - аудиторията и родителите за някои от рисковете на незаконния хазарт", казва Джеймз Ламкин, Electronic Sports League.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
CunKaiHui
преди 8 години
И на това казвате проучване? о_О От Bloomberg се били опитали да се свържат със Steam и SC:Go Lounge... Защото? Аман от некомпетентни репортери с инфантилни въпросчета, въобразявайки си, че са напипали "сензация".Че деца имат достъп до някаква форма на хазарт, няма спор. А как се стига до това? Някой поинтересува ли се какъв рейтинг има CS:GO в Европа или в САЩ? PEGI 18 и ESRB M говорят ли ви нещо? Или сигурно Gaben е виновен за безхаберието на родителите.Но с това отиваме към съвсем друга тема...Дайте си малко зор, разкажете по-подробно под каква форма е този хазарт. Кажете как и кога са замесени реални пари. Кажете как парите стигат до акаунта на детето. Излезте с полезна информация по тази тема. Репортажът ви е абсолютно посредствен и плосък, а забелязвам, че това се оформя като тенденция напоследък, което е жалко. Сигнализирай за неуместен коментар