Huawei се фокусира върху високия клас смартфони

Китайският производител иска да се конкурира с Apple и Samsung

27.01.2015 | 12:48 Редактор: Велко Каменов
Huawei се фокусира върху високия клас смартфони

Китайският производител на смартфони Huawei планира да увеличи дела на смартфоните от висок клас в продажбите си, предаде Bloomberg. Плановете на компанията включват увеличаване на продажбите на моделите Mate 7, P7 и Honor 6, което ще доведе до увеличаване на дела на продадените смартфони от висок клас до 30% от общите продажби на Huawei. За 2014 г. компанията направи в този сегмент едва 18% от продажбите си.

Шао Ян, вицепрезидентът на маркетинговия отдел на Huawei, обяви, че компанията планира да достави над 100 милиона смартфона до магазините за продажби през 2015 г. Ако плановете се осъществят, това ще представлява ръст от 25% спрямо 2014 г.

Чрез навлизането в по-високия ценови сегмент Huawei се опитва да избяга от конкуренцията на други евтини производители от Китай като Lenovo и Xiaomi. В по-високия клас смартфони обаче Huawei ще се натъкне на конкуренти като Apple и Samsung.

Друга основна цел на стратегията е Huawei е да увеличи международното си присъствие и да се разрасне на нови пазари извън Китай.

Приходите от продажби на смартфони на компанията може да достигнат 16 милиарда долара през 2015 г.

Още новини за технологични компании можете да четете тук.