BMW ще интегрира електрическо задвижване в моделите си

Целта е да се покрият екологичните стандарти в Европа.

02.12.2013 | 12:25
BMW ще интегрира електрическо задвижване в моделите си

Германският автомобилен производител BMW ще интегрира електрическо задвижване в цялата си гама от модели. Това ще се случи в близко бъдеще, за да могат да се покрият екологичните стандарти в Европа.

"Всички наши нови модели ще трябва да получат някаква форма на електрифициране - хибридно или електрическо, въпреки че на някои клиенти това няма да им хареса", заяви д-р Херберт Диес, член на борда на директорите на BMW, отговорен за развойната дейност. Той подчерта, че това се отнася най-вече за моделите, които BMW предлага в Европа, тъй като на Стария континент се въвеждат най-строгите екологични стандарти в цял свят.

Диес уточни, че до 2020 година гамата от европейски модели на BMW трябва да постигне средни нива на вредни емисии от едва 95 гр/км., като в същото време трябва продължи да предлага задължителното удоволствие от шофиране.

"Електрифицирането ще бъде основна тема през следващите години, независимо дали става дума за хибриди, plug-in хибриди или напълно електрически коли", допълни той.