Отново съмнение за незаконно строителство в Созопол

На метри от морето върху скали се изгражда нова сграда
Публикувана: От:

Още по темата

 

Отново съмнение за незаконно строителство в Созопол. На метри от морето върху скали се изгражда нова сграда. Собствениците на съседни имоти обаче сигнализираха, че се подкопават основите на жилищата им. ДНСК и Община Созопол днес извършиха проверка. 

Разрешението за строеж е издадено през 2017 година, но от седмица тежка строителна техника дълбае директно върху скалите. Изкопът вече е стигнал до терасите на съседните имоти, които са закупени предимно от чужденци. Богдан пристига със семейството си и вижда, че под терасата зее огромен изкоп. 

"Началото беше преди няколко години, но вчера ние пристигнахме и виждаме - катакомба….не знам защо са го направили може би така се прави в България!?, коментира гражданинът.

От община Созопол и ДНСК направиха проверка на място. Трябва да се установи дали има навлизане в съседен имот и дали няма опасност да се активизира свлачище, което да повлече сградите над скалите.

Според общината в Созопол частният инвеститор ще бъде задължен да направи аварийно укрепване, ако се наложи незабавно, въпреки че в момента има забрана за строителство по морето. Резултатите от проверката ще станат ясни до дни. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )