Начална учителка към малчуганите: Човек никога не е стъпвал на Луната

Лидия Булева пуска филми на учениците, в които екперти обясняват защо това е невъзможно
Публикувана: От:

Още по темата

 

В годината, в която светът отбелязва 50 години от първото кацане на луната, а Китай се похвали, че е стигнал до тъмната страна на земния спътник, учителка от столично училище реши да запознае децата с друга теория - че човек никога не е стъпвал на Луната. 

Пред камерата началната училетка Лидия Булева бърза да обясни, че твърдението не е нейно. Булева пуска на учениците си два 5-минутни филма, в които екперти обясняват защо не е възможно човек да стъпи на Луната.

Децата са озадачени. Едно от тях разказва вкъщи за случилото се. Баща му публикува историята в Twitter и се среща незабавно с директорката на столичното 34-то училище. 

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков.

Коментари ( 4 )
 • 4

  Traycho Georgiev Pul

  18 яну 2019 | 08:22

  До bgonair: Тъй като темата е много интересна, моля за публикуване на цялото интервю с началната учителка без изрязване на моменти. Целта е цялата аудитория да си състави пълно мнение за това, което се е случило, тъй като това, което е публикувано е изключително алармиращо.
 • 3

  Constantino Dimitrov

  18 яну 2019 | 00:33

  КАКВО съвпадение - текст по точно тази тема се появи в момента в преподавания от мен материал. В учебника съмненията за кацането на североамериканците на луната са представени като "конспиративна теория". В замяна на това споделих на средношколците старата латинска максима "Audis pars altera" ("Да чуем и другата страна"), напомняща за задължението на всеки справедлив човек да чуе и двете страни, преди да отсъди по който и да било въпрос. Без този въпрос да ме занимава особено</span><span class="text_exposed_show" style="display: inline; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: rgb(29, 33, 41); font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(255, 255, 255); text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">, приканих да потърсят на телефоните си аргументите на твърдящите, че такова кацане никога не се е състояло. Добавих, че в наше време на всичко, което не е обществен предразсъдък или изгодна някому респектабилна версия набързо се лепва успокоителният етикет "конспиративна теория", затова образованият човек е длъжен да провери издъно въпроса, преди да си състави мнение - или поне, ако не може да стигне до крайната истина (нещо крайно трудно днес), поне да остане със здравословно обосновано съмнение, тъй като едно от най-лошите неща, които човек може да попадне е твърдението, че нещо е "конспиративна теория" да се окаже то самото конспиративно.
 • 2

  Boris Ivanov

  17 яну 2019 | 21:13

  Шишкова, пийте си по-редовно халоперидола и не пропускайте контролните прегледи в психодиспансера !
 • 1

  Яна Шишкова

  17 яну 2019 | 20:48

  Браво на учителката! Време е вече да се каже истината на висок глас. Поздравления и само така!