България с трима финалисти на Европейското по карате киокушин във Варна

От родните представители бронз ще вземат седминa
Публикувана: От:

България има трима финалисти, които продължават в надпреварата за шампионски купи на Европейското първенство по карате киокушин, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. 

След като още в началото на двубоите Дилян Димитров (кат. 60 кг) победи съперника си Ромуалдас Ауга от Литва, а Димитър Димитров (кат. 75 кг) спечели срещу противник от Беларус, за своя финал се пребори и Кристиян Дойчев ( кат. 85 кг). Той победи Юстинас Квиетка от Литва и продължи след единодушно съдийско решение. Следващият му противник е руснакът Гнел Арамян.

На финала Дилян ще се изправи срещу Серго Мовесиян от Грузия, а Димитър ще се бори за европейска шампионска титла срещу Армен Назаретян от Русия.

От българските представители бронз ще вземат седмина. Любомира Николаева и Красимира Мирева печелят трети места, след като отстъпиха на полуфиналите. Бронз от Европейското по карате киокушин за мъже, жени и ветерани ще вземат още Стилиян Петков (кат. 65 кг), Иван Команов (кат.70 кг), Георги Дойчев (кат. 80 кг), Георги Иванов (кат. 95 кг) и Христо Георгиев ( кат. 90+ кг).

Финалните битки стартират точно след официалната церемония на Европейското по киокушин. Тя започва в 13.30 часа и ще продължи до 14.30 часа. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие церемонията, а на състезателния тепих ще се наредят състезатели от всички страни, които се борят за европейски медали.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Още за събитието можете да намерите в Boec.bg

 

Коментари ( 0 )