България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Етюди на бъдещето" - концерт по музика на Петър Дънов

Йордан Камджалов определи спектакъла като проекта на живота му
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Етюди на бъдещето" е звуково-пространствен спектакъл  по мотиви от музикални произведения на Петър Дънов с участието на  оркестър "Генезис" .

"17 години се подготвям за този звуково-пространствен спектакъл, който ще бъде представен на 16 октомври. Мога смело да кажа, че това е проектът на живота ми. Това е световна премиера на една мобилна композиция, която ще се състои в самия ден" коментира в "България сутрин" диригентът Йордан Камджалов.

Концертът ще се състои в София на 16 октовмри от 21:30 часа,  в Благоевград на следващия ден, а няколко дни по-късно и във Виена. 

"Тази година започнахме поредния си нов проект - "Академия музика", защото от създаването на нашата фондация винаги в центъра е било образованието. Интересът към нея беше много голям. Имаме прекрасни кандидати и започваме първата си учебна година" обясни пред Bulgaria ON AIR диригентът.

По неговите думи в България има реални качества, капацитети и световни величия, които трябва да бъдат виждани и показвани.

"Тук се раждат много неща, които след това ще бъдат показани навън. Тази премиера, която е на 16 октомври, ще бъде показана във Виена, ще бъде записана на диск и след това ще бъде показвана на много места по света" сподели Йордан Камджалов .

Гледайте видеото с целия разговор.

Коментари ( 0 )