Q&A с Клара Маринова

Пoлитици, политолози, икономисти, експерти дават отговори на важните въпроси в Q&A. Събота 16,30.

email: qanda@bulgariaonair.bg

Водещ:
Клара Маринова

На какво залагат ГЕРБ и БСП за евроизборите

Как ще преодолеем съществуващите политически негативи
Публикувана:

Повечето предварителни прогнози за състава на евролистите на основните политически сили бяха потвърдени с публично обявените кандидати за новия Европейски парламент. Няма изненади и в предложенията на управляващата ГЕРБ и опозиционната БСП.

Най-кратката обща характеристика на включените лица е: първо - повече от същото както досега; второ - запазване на подхода при кадровия подбор; трето - няма видим пробив с нови имена на стойностни и авторитетни за обществото личности. Очевидно пак се разчита на шумни скандали между партиите, а не на съревнованието и надделяването на интелекта и високопрофесионалните мнения и позиции. Един по-интересен щрих - ГЕРБ залага на статуквото на известната брюкселска чиновническа визия, а БСП - на агресивната вътрешнополитическа атрактивност.

След външно партийно нареждане управляващите се обзаведоха с една доста странна, а защо не - и забавна коалиция със съмнителен ефект. Същевременно опозицията самонадеяно и високомерно не потърси ново предизборно сътрудничество с по-значими политически формации.

Коментари по тази и още теми в студиото на "Q&A" правят политологът Анастас Стефанов, икономистът Георги Вулджев и политиците - от ГЕРБ Марин Захариев и от "БСП за България" Иван Кръстев по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )