Какво крепи управлението на ГЕРБ

Печалните реалности на електронните услуги у нас

16.02.2019 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Какво крепи управлението на ГЕРБ

С тревога и съжаление много експерти отбелязват ожесточените предизборни действия още от първите дни на 2019-та. Без да е обявено началото на предизборната кампания, партиите и коалициите засилват напрежението и противоборството. Анализите на обстановката у нас показват липсата на промяна във вътрешната политика от миналата година. Какви са изводите и оценките за актуалната обстановка в България? Как и накъде ще се развива икономическият, общественият и политическият живот в изборната 2019-та? В тези условия има ли опасност да бъдат опорочени предстоящите избори и подменени резултатите от тях? 

Защо и как вече две десетилетия се блокира създаването на електронно управление в България? Чия е вината и кой трябва да носи отговорност за безобразното въвеждане на електронните услуги у нас? Защо е толкова висок прагът на търпимост на нашето общество и гражданите към пропилените 20 години и повече от един милиард и двеста милиона лева - пари на данъкоплатците - “потънали” в блатото на невъзможните български електронни услуги?

Какво ни казва и какво - не шефът на Българската народна банка; рутинен преглед на състоянието на банките или сериозно предупреждение за реални опасности? Кои са сегашните предизвикателства и за какво най-много трябва да внимават банките у нас; а българските вложители и кредитополучатели? Каква е истинската зависимост на банките в България от техните “майки” зад граница?

Тези и още теми в предаването Q&A по Bulgaria on air коментират политологът д-р Димитър Ганев, икономистът Георги Вулджев и политиците от ГЕРБ Мария Илиева и от “БСП за България” Явор Божанков. 

Втора част гледайте тук >>