Q&A с Клара Маринова

Пoлитици, политолози, икономисти, експерти дават отговори на важните въпроси в Q&A. Събота 16,30.

email: qanda@bulgariaonair.bg

Водещ:
Клара Маринова

Мантрата "стабилност" или широко затворени очи

Възможни и невъзможни сценарии
Публикувана:

"Стабилност" е най-често използвана мантра от управляващите. Въпреки самоунищожителните скандали и провали, те продължават безсмислените опити да ни убедят, че в държавата всичко е наред. Същевременно властта е "сляпа" за данните и оценките от Евростат, Българската народна банка, Академията на науките и много други национални и международни организации… А те неумолимо ни пращат на дъното в класирането по развитие и просперитет в Евросъюза и света. 

Сред българските граждани почти никой не оспорва оценката за огромното социално напрежение и нестабилността на управляващата коалиция. Като вероятен изход повечето експерти сочат две възможности: кабинетът "Борисов 3" се сбогува с властта и следват предсрочни избори или запазване на сегашния парламент с обособена нова властова конфигурация. В подобна обстановка протестиращите най-често говорят за предсрочни избори и промяна, за премахване на статуквото и смяна на системата. И веднага възникват въпросите: А след изборите накъде и с кого начело? Възможна ли е наистина радикална смяна на системата?

Тези и още теми коментират в студиото на "Q&A" политологът Анастас Стефанов и икономистът Георги Вулджев. Събота, 16.30 часа, по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >> 

 

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )