Малкият бизнес – основна цел на кибератаките

Интересна ли е България за хакерите

17.11.2018 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Малкият бизнес – основна цел на кибератаките

Така наречения  политически елит у нас наясно ли е с проблемите в образованието? Възможно ли е властта да разработи и осъществи специална Програма, която да гарантира качественото образование на българските граждани като основен фактор за тяхната конкурентоспособност на световния пазар на труда?

Американският гигант Hewlett-Packard Enterprise напуска България. Кратко и ясно. А какво се крие зад това съобщение не е трудно да разберем. През последните години има тотален срив на чуждите инвестиции у нас. Защо по този показател ни изпреварват всичките балкански държави? 

Повече от половината киберпрестъпления са насочени към малкия бизнес, който не разполага с достатъчно ресурси за създаване и поддържане на специализирана професионална защита от кибератаки. Едни от най-засегнатите от този тип престъпления са сайтовете за  новини и за онлайн услуги. 

Тези и още теми коментират в студиото на “Q & A”   по Bulgaria ON AIR   с политологът доц. д-р Катя Михайлова, икономистът Стоян Панчев и депутатите Радостин Танев от ГЕРБ и Лало Кирилов от "БСП за България".

Втора част гледайте тук >>