10-ти ноември - дата, белязала началото на коренни промени

Негово величество ''Пазарът''

11.11.2018 | 21:43 Редактор: Зара Паталева
10-ти ноември - дата, белязала началото на коренни промени

10-ти ноември. Дата, белязала началото на коренни промени в най-новата ни история и отворила много и различни спорни въпроси. За начало избираме един от тях. Близо 30 години повече или по-малко известни чужди и наши експерти ни убеждават, че пазарът има тотална власт и обуславя финансовите и икономическите факти, процеси и явления. Всичко се определя от негово величество - Пазара! И нашите политици непрекъснато ни внушават, че от тях нищо не зависи, защото всичко е функция на пазара. Кой и защо има интерес да ни залъгва с мита за изключителната роля на пазара? Кому е нужен пазарът като виновник за решенията, с които се унищожава българската икономика? Кога нашият т. нар. “политически елит” (управляващи и опозиция) ще осъзнае и признае своите отговорност и вина за състоянието на финасите, икономиката и пазара в страната?

Има ли и какви са възможностите за бързо и рязко намаляване на съотношението между малкото много богати и многото твърде бедни в България?

Какво е бъдещето на християндемократите и социалдемократите след ерата Меркел? Как ще се отрази това решение на процесите в Евросъюза и на резултатите от предстоящите избори за Европарламент? През последните 13 години повечето български политици заиграваха ''от близо'' с Меркел, а сега с кого и накъде?

Какво е състоянието на световната икономика днес и какво да очакваме в близко и по-далечно бъдеще? Как се вписва в тези процеси българската икономика и кои са главните фактори, които оказват влияние върху нея?
 

Втора част гледайте тук>>