"Постпредседателско" безвремие в България

В очакване на "гореща" политическа есен

15.09.2018 | 18:30 Редактор: Зара Паталева

 

В България протича своеобразно "постпредседателско" безвремие. Липсва голяма цел и кауза, а социалните проблеми рязко взимат реванш над външнополитическите. Създава се усещането, че водещите политически субекти нямат план и хоризонтите им са се изчерпали с края на председателското полугодие. Нерешителни изглеждат и кандидатите за нови играчи. У нас съзрява очакване за "гореща" политическа есен и предсрочни парламентарни избори. И по всичко личи - т. нар. ни “политически елит” отново не разбира, че векторът на обществените нагласи вече не се определя от ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти", ДПС и "Воля". Дневният ред, интересите, ценностните критерии на българските граждани и на лицата във властта (управляващи и опозиция) от много време са тотално различни. Затова в обществото има огромно напрежение.

Доколко реално е с определени действия управляващите да си възстановят доверието на българските граждани? И какво трябва да направи ГЕРБ? Защо опозицията за пореден път изпуска своя "златен" шанс за влияние и печелене на доверие в обществото? Кой има интерес и кой ще спечели от това наше поредно "безвремие"?

Тези и още теми ще коментират в студиото на "Q&A"  по Bulgaria ON AIR политологът Анастас Стефанов, икономистът Светлин Танчев и народният представител от "БСП за България" Кристина Сидорова. 


Втора част гледайте тук >>