"Образование и бизнес: рЕволюция" – на живо по Bulgaria ON AIR от 16 часа

Кои са съвременните възрожденци в българската образователна система?

16.11.2017 | 12:06 Редактор: Константина Маркова

Студенти и преподаватели от общински и частни училища, както и представители на бизнеса и неправителствени организации, ще станат част от конференцията "Образование и бизнес: рЕволюция", организирана от национална телевизия Bulgaria ON AIR. Панелът ще се състои утре, 16 ноември, в София Хотел Балкан от 16 часа.

Зрителите могат да проследят събитието на живо в ефира на телевизията от 16,00 часа.

"Всяка революция започва от недоволство от статуквото. Дойде време и ние да покажем, че имаме нужда от спешна промяна. Имаме нужда от нови възрожденци, с този устрем и план, който са имали те някога, но подкрепени от бизнеса и новите технологии, както и от обществото“, коментира модераторът на конференцията Доника Ризова, водеща на Bulgaria ON AIR.

На събитието ще бъдат представени специални образователни проекти, сред които „Българско военно чудо“ на сдружение „Българска история“ и ЗАД Армеец, „Журналисти в клас“ на Аурубис и Bulgaria ON AIR и други практически примери за съвременно и ефективно обучение.

Във фокуса на конференцията е и кой ще започне наложителната революция в образователната система на България. Детелина Смилкова – вицепрезидент на Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – ще се включи с интересна лекция по темата.

Специален гост на събитието е Даниеле Фитоле – представител и основател на италианска академия за мода и дизайн IFDA. Освен дизайнер, той е преподавател и ръководител на катедрата по мода и дизайн в Accademia della Spettacolo e della Moda, основал компания за модно обучение Ged. Между панелистите ще има представители на бизнеса, които ще обсъдят начини теорията и практиката да проговорят един общ език. Майкъл Форбс – посланик на Ирландия – и Фабиен Флори – директор на Френския Институк в София – са част от международните представители на форума. Те ще засегнат въпроса за агресията в училище, свързан с различия в етносите, като обяснят как образователните институции трябва да се справят с културните различия между ученици и студенти.

Конференцията е част от политиката на Bulgaria ON AIR и цялата Investor Media Group да насърчава и разпространява проекти в подкрепа на образованието. Събитието е със свободен достъп, а желаещите да присъстват могат да се регистрират на адрес:  http://edu-business.info/

Генерални партньори са СИБАНК, Аурубис България и Медийна Агенция Аргент. Специален партньор – Контур Глобал Марица Изток 3. Със съдействието на Министерството на туризма.

Институционални партньори:

Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска асоциация на PR агенциите, Българската асоциация на рекламодателите, Българско дружество за връзки с обществеността, Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара, Патентно ведомство на Република България, Френско-българска търговска камара, ICAP България.

Медийни партньори:

Образователен портал „Академика“, Национално издателство „Аз-буки“, най-големият сайт за книги „Аз-чета“ и сайтът EspressoNews.