Смъртоносна престъпност в следвоенна Одеса в сериала "Ликвидация" по Bulgaria ON AIR

Премиерната за България военна поредица - в ефир от 16 ноември

07.11.2017 | 14:50 Редактор: Константина Маркова
Смъртоносна престъпност в следвоенна Одеса в сериала

Трудната борба с престъпността в следвоенна Одеса проследява премиерният за България сериал "Ликвидация" - от 16 ноември в 22,10 часа по Bulgaria ON AIR.

Действието се развива през 1946 г. Настъпил е краят на Втората световна война, но не и на битката срещу престъпността. В следвоенно време Одеса е управлявана от избягали от затвора серийни убийци и бивши сътрудници на нацистите, начело със загадъчен академик, който не е решил на чия страна да бъде. Злосторниците разграбват военните складове, като се опитват да пренасочат всякакви стоки и оръжия. Поставен в неудобно положение, маршал Жуков е изпратен в Одеса от властта, за да поеме ситуацията в свои ръце и да овладее положението.

Маршалът, силно подпомогнат от началника на разузнаването Давид Голцман, полага всички усилия, за да се пребори с престъпността в града, но още в началото на разследването разбира, че дори в милицията и командния щаб има къртица...  Самият академик издава секретна информация, с което улеснява престъпните ходове на бившите затворници.

Жуков и Голцман изпробват различни методи, за да хванат бандитите и да се преборят с престъпността в Одеса, въпреки предателствата на академика. Но един хитър ход от страна на Голцман успява да обърне нещата в тяхна полза...

Сериалът е номиниран за различни филмови награди, сред които са и наградите за  филмово изкуство „Златен орел“, на които е отличен в три категории.

Проследете смъртоносната престъпност в следвоенна Одеса в "Ликвидация" от 16 ноември по Bulgaria ON AIR.

"Ликвидация" (Liquidation)

Военен, Криминален, Трилър, Русия, 2007;

Режисьор: Сергей Урсуляк;

В ролите: Владимир Машков, Сергей Маковецкий, Михайл Пореченков, Владимир Меншов