ВУЗФ и Лабораторията за научно-приложни изследвания (VUZF Lab) организират конференция по въпросите на данъчното законодателство в България

Форумът ще се проведе на 16 ноември 2018 г.
Публикувана: От:

Висшето училище по застраховане и финанаси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни изследвания към него (VUZF Lab) организират научно-приложна конференция на тема: „Данъчното законодателство в България през погледа на експертите“. Форумът ще се проведе на 16 ноември 2018 г., от 9.00 часа във ВУЗФ, зала 501, адрес: гр. София, кв. “Овча купел”, ул. “Гусла” № 1.

Конференцията разгледа отблизо приложението на текстове от данъчното законодателство в областта на преките и косвените данъци, данъчния и съдебен контрол, ЗДДС, ЗКПО, ДОПК и ЗДДФЛ. Сред основните лектори ще бъдат представители на НАП, ИДЕС, Върховния административен съд, Административните съдилища, Асоциацията на вещите лица в България, адвокатурата, eксперти в областта на данъците и преподаватели във ВУЗФ. Какво трябва да се предприеме в борбата с финансовите измами, какви са текущите пропуски в процедурите за извършване на данъчни ревизии и как могат да се отстранят – тези и още въпроси ще коментират експерти по време форума.  

Конференцията, която Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ организира, е част от мисията на ВУЗФ и VUZF Lab да бъде трибуна, да търси и създава иновации и решения за реформи в здравния, финансовия, данъчния, икономическия и други публични сектори. Освен създаването на висококвалифицирани специалисти, каквито са дипломантите на ВУЗФ, дейността на новата Лаборатория и нейните събития са още един обществен принос на бизнес университета към българската икономика.  

Част от програмата и темите, по които участниците ще дискутират по време на данъчната конференция на 16 ноември, са:

- Промените в ЗКПО,  ЗДДС и ЗДДФЛ в сила от 1 януари 2019 г. По темата ще говорят водещите експерти от  Централното управление на НАП -  Моника Петрова и Жасмина Саздова.

- Грешки, трудности и полезна счетоводна практика при облагане  с ДДС на пакетните доставки и при формиране на корпоративното подоходно облагане. Темата ще разгледат дипломираните експерт-счетоводители Здравка Видолова, ИДЕС и г-н Пламен Донев, старши мениджър в Делойт България.

- Борбата с финансовите измами в контекста на реформата в единното ДДС пространство в ЕС и  констатациите на съдебно-счетоводните експертизи, ще анализират доц. д-р  Десислава Йосифова, ВУЗФ и проф. д-р Симеон Ананиев, председател на УС на Асоциацията на вещите лица в България

- Пропуски в процедурите при извършване на данъчни ревизии, по темата ще  говорят преподавателите във ВУЗФ доц. д-р Али  Вейсел, д.е.с. и от гл. ас. д-р Бисер Райнов.

- Преглед на  съдебната практика по актуални и спорни данъчни казуси, ще направят Йордан Константинов и Петя Желева, съдии от Върховния административен съд, Станимира Друмева, съдия от

Административен съд – Бургас и Веселина Канатова-Бучкова, адвокат по данъчни дела от Пловдивската адвокатска колегия.

Повече информация за събитието и програма на форума можете да откриете на https://vuzflab.eu/events/
Конференцията се организира с институционалната подкрепа на Националната агенция за приходите (НАП), Съюза на юристите в България, Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) и издателство  "Доби прес“. 

Партньори на форума са още “Делойт България”, “Брейн Сторм Консулт” ЕООД и изд. “Раабе България”. 
Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR. 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Rayq Nikolova

    15 ное 2018 | 12:52

    Поздравления за инициативата. Хубава и полезна тема!