Деца празнуват 1 юни с тренировка по карате

Мястото е - столичният парк "Гео Милев", входът е свободен
Публикувана:
карате
карате

Десетки ученици и каратисти ще отпразнуват Деня на детето по вълнуващ и нестандартен начин – чрез спорт. Малчугани от столичното 119-о СУ "Академик Михаил Арнаудов" и спортисти от СК "Армеец" ще участват в открита тренировка по карате киокушин - на 1 юни от 10 часа в парк "Гео Милев". В нея, напълно безплатно, могат да се включат всички деца, които искат да се запознаят отблизо с бойното изкуство, съобщиха организаторите. 

Тази година треньори и опитни състезатели от Българската карате киокушин федерация ще покажат на малчуганите различни техники за самоотбрана, атрактивни демонстрации и ще разкажат кои са основните стълбове в източното бойно изкуство.

Специален гост на откритата тренировка ще бъде Александра Маринова – световен шампион по карате киокушин. Тя печели златен медал от световното първенство в София през 2013 г., заради който по-късно, през 2017 година, дебютира във филма "Лабиринти на любовта".

Защо и как тя прави първите си стъпки в карате киокушин и на какво я е научило бойното изкуство – на тези и други любопитни въпроси ще отговори Александра пред учениците на 1 юни.

Откритата тренировка по карате киокушин се организира от ЗАД "Армеец", които традиционно подкрепят различни спортни и образователни инициативи за учениците. Тя се провежда за втори път и цели да насърчи децата да спортуват активно и с постоянство. Тримата ученици, които покажат най-добри спортни умения по време на открития карате клас, ще получат 1 месец безплатни тренировки по киокушин в СК "Армеец" в София.

Коментари ( 0 )