Експерти по международна икономика дискутират идва ли времето на нов протекционизъм на кръгла маса във ВУЗФ

Това е втората национална среща между преподаватели и университетски специалисти

15.11.2017 | 15:26 Редактор: Василена Василева
Експерти по международна икономика дискутират идва ли времето на нов протекционизъм на кръгла маса във ВУЗФ

Кои са новите протекционистични тенденции в света и какви ще бъдат последиците от тях върху българската външна търговия – на тези и още въпроси ще отговорят преподаватели и специалисти по международна икономика от цялата страна по време на кръгла маса, която Висшето училище по застраховане и финанси организира. Тя ще се проведе на 21 ноември (вторник) от 10.30 часа в сградата на университета.

Темата на тазгодишната кръгла маса е „Идва ли времето на нов протекционизъм“. В две сесии и дискусия преподаватели от водещи университети у нас и експерти от Българската акдемия на науките ще анализират и инструментите на протекционизма, както и доколко реалистични са перспективите за либерализация на световната търговия. Ще бъдат представени още потенциалните последици на протекционистките тенденции върху българската външна икономика и ще бъдат начертани адекватните политики за действие.

Това е втората национална среща между преподаватели и университетски специалисти, която ВУЗФ организира. В нея ще участват и представители на Министерство на икономиката, Българската транспортно-промишлена палата, Българската стопанска камара. Сред официалните лица ще бъде и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Събитието е публично и всеки заинтересован може да се запише за кръглата маса до 17 ноември на assistant@vuzf.bg.