Глас от ВМРО: Избирателният кодекс не решава изборите, решава ги народът

Според Михаил Михов гласоподавателят наказва тези, които променят системата
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Трябва да бъде обяснено на хората кой е "За" гражданите да избират не само организацията и партията, но и личността. От ВМРО не приемаме такива промени, защото те ограничават свободата на българските граждани", обясни в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Михаил Михов относно промените, които засягат преференциалния вот.

По думите му това, че трябва да се избере нов състав на ЦИК, не означава, че трябва да бъдат сменени хората вътре, но от ВМРО смятат, че изборите трябва да се осъществят, за да се спази законът. 

Михаил Михов коментира пред Bulgaria ON AIR, че се вижда напредвара на политическите партии да решат проблеми, като правят промени в Изборния кодекс, които смятат, че ще доведат до положителни резултати за тях.

Един от спорните въпроси на заседанията е преференциалното гласуване. Според Михов промяната за преференциалния вот ще има негативно отношение към онези, които стоят зад нея и я подкрепят.

"Не Избирателният кодекс решава изборите, решава ги народът. Ние имаме много примери, когато замислени законодателни промени в избирателните правила са се обръщали срещу партиите. Класическият пример е през 2009 година, когато БСП и ДПС въведоха смесена мажоритарна система и подариха 13 мандата на ГЕРБ", смята депутатът от ВМРО.

По думите му, ако БСП развяват флага за очакване на фалшифициране на изборите, ГЕРБ генерират послание, че Русия ще осъществи хибридна атака и ще манипулира вота.

Очаквайте видеото.
Харесайте ни във Facebook 
ТУК

Коментари ( 0 )