Колко средства сме готови да отделим за коледните празници?

Всеки четвърти българин признава, че ще ограничи разходите си

02.12.2018 | 12:20 Редактор: Ралица Братанова
Колко средства сме готови да отделим за коледните празници?

Декември вече е тук заедно с коледния дух. Столицата София се радва на своята  украса, а през следващата седмица и останалите големи градове един по един ще светнат в красиви коледни цветове. Как българите ще посрещнат празниците?

Анкета на Dnes.bg, в която участие са взели 1773 души, показва, че едва 19% от нашите сънародници няма да правят сметка на парите си по Коледа и Нова година и ще посрещнат празника така, както пожелаят. Други 1% допълват, че са спестили достатъчно пари през годината, за да си позволят охолно отбелязване на празниците.

На фона на тях почти всеки четвърти българин пък (24%) признава, че ще ограничи празничните разходи, но все пак ще има подаръци за най-близките му хора.

13% е делът на хората, които признават, че няма да имат пари да купуват подаръци, а ще се задоволят само с пазаруване за празничната трапеза.

Други 6% признават, че ще разчитат на коледен бонус от работодателя си, за да си позволи по-богато отбелязване на празника.

Цели 26% отчитат, че първо ще платят сметките си за месеца и едва тогава ще видят колко пари ще им останат за празнуване на Коледа и Нова година.

11% пък смятат да отделят малко пари за трапезата, защото са се подсигурили с достатъчно зимнина и домашно месо за празничните софри в края на годината.