Необичайните заподозрени

Петък, 22,00.

Автор и водещ: Георги Лозанов

Има ли място държавата в културата и медиите

Реформи в културата
Публикувана:

Гражданското движение "Реформи в културата" за втори път организира конференция за преглед на културните политики в България. На първата, която беше през юни в Пловдив, беше отбелязано, че отсъства визия за развитие на българската култура.

Вторият форум за критически мониторинг на културните политики в България се случи на 16 октомври в Центъра за култура и дебат "Червената къща" в София. Темата беше "Преглед на законодателството в областта на културата и медиите".

Мелвин Джон Рамос е американски образен художник, известен с картините си на женски голи тела, чиято работа включва елементи от реалистично и абстрактно изкуство. Роден в Сакраменто, Калифорния, от първо поколение португало-азорско имигрантско семейство, той придобива популярността си като част от движението поп арт през 60-те години на миналия век. Рамос е най-известен със своите картини на супергерои и сладострастни женски голи тела, които излизат от царевични стебла или Chiquita банани, които изскачат от бонбони, прегръщат пури, лежат върху сандвичи или се леят в чаша от мартини.

 

Втора част гледайте тук >> 

Коментари ( 0 )