Звезда в ефира

Гостува актрисата Теодора Духовникова

24.08.2018 | 23:40 Редактор: Зара Паталева
Звезда в ефира

Теодора Духовникова е топактриса на Народния театър и лице на най-хитовите телевизионни сериали у нас. Родена е през 1977 г. в София. От десетгодишна е в детска театрална студия и снима в телевизионни филми на БНТ. Завършва Класическата гимназия. Веднага след това кандидатства в НАТФИЗ и е приета в класа на проф. Снежина Танковска. За една година е част от трупата на Театър София, а през 2003 г дебютира на сцената на Народния театър.

Снима се в чужди и български кино продукции, телевизионни реклами и фотосесии. Носител е на наградата Аскеер, както и на приза за главна женска роля на Фестивалa на Българската Драма.

За ролите си на Маргарита в Прогноза и Катя в Събирач на трупове има номинация за водеща женска роля на Годишните Кино Награди, участва още във филмите Вездесъщият, Дъвка за Балончета, както и в сериалите Под Прикритие и Дървото на Живота, като за ролята си на Божура печели наградата за най-добра драматична актриса в сериал на наградите за кино и телевизия Златна Бленда. Играе още на сцените на театър 199 и Сълза и Смях.Омъжена е и има две дъщери - Бояна и Ема. 

Вижте специалното ни интервю с нея тук: 


Втора част гледайте тук >>