Македония и България - свършва ли битката за историята?

България на трето място по смъртност от замърсен въздух, съобщи пулмологът д-р Александър Симидчиев

25.06.2017 | 00:00 Редактор: Жанета Нейкова
Македония и България - свършва ли битката за историята?

Историкът д-р Боби Бобев коментира въпроса между България и Македония и вижда ли се краят на битката за историята в "Необичайните заподозрени" с Георги Лозанов по Bulgaria ON AIR.

"Търсенето на решения за подобряването на отношенията между двете страни е дълъг процес. Основният проблем е посегателството над нашето културно и историческо наследство. Не можем да стоим безразлични", отсече бившият посланик на България в Албания и Косово.

Изслушването на Мария Габриел пред Европейската комисия коментира адвокат Александър Кашъмов. Той бе категоричен, че българският еврокомисар познава проблематиката на цифровото общество и икономика.

"Темите бяха на високотехнологичен език. Присъединявам се към оценката, че Габриел се представи много добре", отбеляза Кашъмов.

Крадци на въздух: София е един от най-замърсените градове в страната. Темата коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев.

"В Световната здравна статистика от 2016 година България е на трето място като една от най-замърсените държави и по смъртност от замърсяване. Но и Европа не е с най-ниското такова в света", информира Симидчиев.