Сезонът на хавлиите

Най-красивите плажове в Европа за лято 2015, подбрани от GO On Air

11.07.2015 | 08:38 Редактор: Константин Томов
Сезонът на хавлиите

Северен плаж, Синеморец

                           Северният плаж на Синеморец, фотография на Евгени Динев

Къде: Синеморец, България

Какво: Пясъчна коса, деляща морето от естуара на Велека – най-чистата българска река. Ще видите редки птици, растения и малки делфинчета. Плажът е част от защитена местност и затова няма алчни концесионери.

 

 

Balos Beach

Къде: о-в Крит, Гърция

Какво: Пясъчната ивица отделя морето от живописната лагуна край градчето Кисамос, в най-западната част на Крит. По-малко популярен, поради което и по-приятен от знаменития плаж Елафониси с неговия розов пясък.

 

Playa de las Catedrales

Къде: Рибадео, Испания

Какво: дълга километър и половина ивица от фин пясък в Галисия, северозападна Испания, прочута най-вече с редицата високи скали, които наистина оформят нещо като колонадата на катедрала.

 

Cala Mariolu

Къде: Баунеи, о-в Сардиния

Какво: тих плаж с шокиращо прозрачна вода на източния бряг на Сардиния. Тайната на относителното уединение е, че до него се стига единствено с лодка. Отлично място за гмуркане - и за начинаещи, и за професионалисти.

 

Cote des Basques

Къде: Биариц, Франция

Какво: Елегантният плаж на един от най-изисканите курорти във Франция. Биариц е пощаден от парвенющината на места като Кан и Сен Тропе, и в миналото е бил любимо място на монарси като Виктория и Алфонсо ХІІІ.

 

Playa de Bolonia

Къде: край Тарифа, Испания

Какво: 4-километров, фантастично широк плаж с внушителни дюни. За разлика от много популярния Валдевакерос в съседната Тарифа, мястото е девствено и спокойно. И много подходящо за кайт сърф заради постоянните ветрове.

---

* Статията е публикувана в списание GO On Air, брой 29 / 2015