През 2018 година Марк Зукърбърг е загубил над 17 млрд. долара от състоянието си

Основателят на Facebook вече е шести по богатство в индекса Bloomberg Billionaires Index

18.11.2018 | 09:47 Редактор: Ивайло Николов
През 2018 година Марк Зукърбърг е загубил над 17 млрд. долара от състоянието си

Състоянието на Марк Зукърбърг е намаляло със 17,4 млрд. долара само от началото на годината.

Това стана, след като неговата компания Facebook Inc. беше изправена пред нови критики и последици от начина, по който тя отговори на обвиненията за руска намеса на президентските избори през 2016 година чрез нейната социална мрежа.

Акциите на компанията поевтиняха с 3% в петък, достигайки цена до 139,53 долара. Това е най-ниската им стойност от април 2017 година насам.

Зукърбърг, който доскоро беше третият по богатство човек в света – веднага след Джеф Безос и Бил Гейтс, вече е шести в индекса Bloomberg Billionaires Index.

Личното състояние на основателя на Facebook в момента е 55,3 млрд. долара. То намаля с над 31 млрд. долара от пика си на 25 юли тази година, пише INVESTOR.BG.   

Седмото място в класацията на Bloomberg заема съоснователят на Oracle Corp. Лари Елисън, който има на свое име сумата от 54,7 млрд. долара.

В петък Зукърбърг беше изправен пред ново предизвикателство, след като група сенатори от Демократическата партия поискаха отговор от него на съобщения, че компанията му е използвала изпълнители в отговор на свои критици, които я обвиняват заради нейните практики по отношение на защита на личните данни и борба с руската пропаганда в социалната мрежа.