Две баби от Благоевград дадоха 5200 лв. на ало апаши

Измамите станали в един ден, парите - за бяла техника и радиатори
Публикувана:

Две жени са станали жертви на телефонни измами за общо 5200 лв., съобщиха от ОДМВР - Благоевград.

Сигналът за първата измама е подаден вчера. Между 12.30 -14.00 часа 78-годишна жена от Благоевград е измамена по телефона от мъж, който се представил за неин роднина. Той я помолил да даде парична сума на "служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника. Жената дала около 4 500 лева.

Около 10.00 часа в същия ден отново по телефона 67-годишна жена от града е измамена от непознат, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори. На жената е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

ОДМВР - Благоевград отново призовава гражданите за повишено внимание и проява на бдителност при обаждане по телефона от непознати, които искат пари по различни поводи. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Коментари ( 0 )