Спипаха бус с 19 бежанци на АМ "Марица"

Четирима мъже са задържани за трафик на мигранти
Публикувана: От:

Четирима мъже са задържани за трафик на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията са предприети по сигнал за превоз на нелегални мигранти в района на автомагистрала "Марица", получен на 19-ти октомври.

Още по темата

 

В ранните часове на магистралата в посока Пловдив служителите на реда спрели лек автомобил "Мерцедес", шофиран от 23-годишен харманлиец. С него пътували негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин, както и микробус "Фиат", управляван от 22-годишен от с. Бисер, който следвал леката кола.

В товарния отсек на микробуса криминалистите открили 19 чужди граждани между 13 и 26 г. 16 от тях заявили, че са от Афганистан и трима от Пакистан.

Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция "Социално подпомагане" - Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ - Любимец.

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ- Димитровград, по случая е образувано е досъдебно производство, а документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са започнати и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса е управлявал под въздействието на тетрахидроканабинол, а шофьорът на мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

Коментари ( 0 )