България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Маскирани нахлуха в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев

Той свърза нападението с остро интервю, което даде преди два дни по Bulgaraia ON AIR

17.08.2018 | 08:54 Редактор: Василена Василева
Маскирани нахлуха в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев

Трима мъже с маски на лицата са нахлули в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев във Варна. За нападението, станало късно снощи, съобщи самият Ботев. В къщата му, която е на метри от резиденция Евсиноград по това време са били само съпругата му и двете му деца. 

Той свърза нападението с острото интервю, което даде преди два дни по Bulgaraia ON AIR, в което силно критикува министъра на туризма Николина Ангелкова за начина на концесиониране на плажовете по Черноморието.

"Снощи в 22:15 часа трима маскирани са прескочили оградата и са влезли в двора ми. В къщата са били моята жена и двете ми деца. Едното е видяло маскираните и започнало да крещи, а минаваща случайно кола ги осветява с фаровете. Това е предотвратило нещо много по-тежко. Нападателите прескачат обратно и си тръгват с кола, която ги е чакала", уточни пред Bulgaria ON AIR Бранимир Ботев.

По думите му хората са били добре подготвени и целта им е била именно сплашване.

"Въпросът е в каква държава живеем. Изнесох данни за сливане на администрация и мутренски бизнес, а след това нападат децата ми в собствената ми къща. Смятам, че нападението е заради интервюто ми за Bulgaria ON AIR. Това е мутренско поведение, мутренско сплашване, удрят те в собствената ти къща. Опитват се да ми кажат: "Трай си и не се обаждай", но има неща, които трябва да се казват", категоричен бе Ботев.

Той уточни, че следващата седмица ще направи пресконференция, на която ще бъдат изнесени данни за връзката между власт и престъпност и всичко ще излезе наяве.