Жестокост в Бургас: 35-годишен преби и удуши майка си

Мариян сам се обадил на 112 след убийството, опитал да прикрие случилото се

11.03.2018 | 10:05 Редактор: Тодор Петров
Жестокост в Бургас: 35-годишен преби и удуши майка си

35-годишен бургазлия преби жестоко майка си, а след това я удуши с голи ръце. Трагедията се разиграла в около 18 часа в петък в апартамента на жертвата в бл. 5 на бургаския комплекс "Лазур". 

Съседи чули викове и жесток скандал в късния следобед, но изобщо не разбрали, че 76 -годишната им комшийката Бинка се бори за живота си. В блока се говори, че кавгите между майка и син били за пари и за всевъзможни дребни битови проблеми. Възрастната жена мъмрела сина си, че не работи и чака на пенсията ѝ.

Напоследък отношенията в семейството се влошили още повече, защото Бинка опитала да въдвори скандалджията в психиатрия. Опитите ѝ да затвори сина си в лудница обаче ударили на камък, след като психиатрите заявили категорично, че той не страда от душевна болест. Оттогава животът в дома на семейство Челебиеви се превърнал в истински ад, пише "Монитор".

Поредният скандал между Бинка и синът ѝ Мариян приключил фатално за възрастната жена. 35-годишният мъж побеснял и започнал да бие възрастната жена, после стиснал с две ръце гърлото ѝ. Пуснал я едва когато спряла да мърда. 

След като осъзнал какво е направил, убиецът сам се обадил на спешния телефон 112 и казал само, че майка му е в безпомощно състояние, като спестил подробностите с побоя и душенето. На място веднага пристигнал екип на спешна помощ и униформени. 

Мариян направил самопризнания, но опитал да скрие част от случилото се. Той е арестуван същата нощ с прокурорско разпореждане за 72 часа, а държавното обвинение ще внесе искане за постоянен арест.

До момента бургазлията не може да даде логично обяснение защо е убил майка си. Той само повтарял, че много се ядосал, причерняло му и не успял да удържи  нервите си.  Твърдял, че не е пребил и душил майка си, а само я бутнал, а тя залитнала и паднала. Аутопсията на жената обаче е установила, че тя е починала от задушаване.