Арестуваха автоджамбаз в София след зрелищна гонка и блъснати патрулки

Екшънът се разиграва след петия опит да бъде открадната кола от лимитирана серия

22.10.2016 | 13:34 Редактор: Тодор Петров
Арестуваха автоджамбаз в София след зрелищна гонка и блъснати патрулки

Автокрадец блъсна две патрулни коли на полицията от Околовръстното шосе на столицата до "Ботевградско шосе". Освен полицейските коли е блъснат и бус. Няма пострадали при катастрофата. 

Екшънът е започнал в 7:20 часа тази сутрин от бул. "Симеоновско шосе", където двама души са се опитали да откраднат джип. Автоджамбазите задигат автомобила и следва гонка из цяла София, която завърша в с две блъснати патрулки, една блъсната цивилна кола и ударен бус.

Полицаите спират крадците благодарение на два камиона, които са преградили пътя. Следва по-сериозен удар с патрулката, която следва задигнатия джип. Леко пострадал е единият от шофьорите на патрулките, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от мястото на събитието. 

От полицията уточниха, че цели пет път са правени опити да бъде откраднат точно този автомобил. 

"Задържаното лице е с прякор Чочо Педала. Известен е в средите по линия на кражби на автомобили и разпространение на наркотици. Многократно е регистриран в полицията", коментира Ангел Бандъков от Криминална полиция.

"Казват, че е лимитираната серия. Поръчах колата, един приятел ми я докара от Германия, но не знаех, че е толкова ценна. Явно има нещо ценно в нея", сподели собственикът на нарочения за крадене автомобил.