Животът във Вильов става все по-непоносим: заформя се разузнавателна мрежа, а антисемистките нагласи излизат наяве – във втори сезон на „Едно френско село“

Новите епизоди на френската периодична драма стартират в ефир тази вечер в 20,30 часа

06.03.2018 | 12:53 Редактор: Меги Радева
Животът във Вильов става все по-непоносим: заформя се разузнавателна мрежа, а антисемистките нагласи излизат наяве – във втори сезон на „Едно френско село“

Драмата „Едно френско село“ продължава с втори сезон от 6 март в 20,30 часа по национална телевизия Bulgaria ON AIR. Новите епизоди ще разкрият на зрителите как продължава животът на жителите на Вилньов, когато окупацията на Франция е наложена с пълна сила от вражеска Германия – заформя се разузнавателна мрежа, а антисемистките нагласи се затвърдяват.

На 10 януари 1941 Дьо Керверн (Патрик Декамп) открива най-добрия си приятел Алфред, който наскоро е спечелил от лотарията, починал от инфаркт в ръцете на проститутка на име Наташа. Портмонето му липсва, а Наташа не си признава, че го е откраднала. Бесен, Дьо Керверн решава да я извика на разпит. В това време Даниел (Робин Ренучи) отива на свиждане при Марсел (Фабрицио Ронджионе) в затвора, опитвайки се да го убеди да отрече, че е виновен за разпространението на комунистическите листовки, за да може да бъде пуснат на свобода. Антисемити се обръщат срещу Шварц, застрашавайки бизнеса и личния му живот, а симпатизанти отвръщат на удара като правят опити да помогнат на еврейско семейство да избяга.

Но ще успеят ли франзуците да запазят честта си и да закрилят народа си – проследете в новите епизоди на „Едно френско село“ от 6 март в 20,30 часа по Bulgaria ON AIR.

Едно френско село (Un village français);

Периодична драма, Франция, 2009 г.;

Режисьор: Фредерик Кривин, Еманюел Досе, Филип Трибоа;

В ролите: Робин Ренучи, Патрик Декамп, Одре Фльоро, Тиери Годар, Фабрицио Ронджионе, Мари Кремьор, Еманюел Бак и др.