Какви рискове крият новите комуникационни технологии – в документалния филм „Истината за информационното претоварване“ по Bulgaria ON AIR

Американската продукция ще се излъчи в ефин на 27 февруари в 9,30 часа

20.02.2018 | 11:34 Редактор: Меги Радева
Какви рискове крият новите комуникационни технологии – в документалния филм „Истината за информационното претоварване“ по Bulgaria ON AIR

Едно за човешката природа е сигурно – ние сме родени бъбривци. Нуждата и желанието ни да комуникираме са всеобщи. А в днешно време съвременната комуникационна технология ни позволява да се срещаме с хората навсякъде и по всяко време. Но прави ли това живота ни по-добър? Отговор дава документалният филм „Истината за информационното претоварване“ - на 27 февруари в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

Този провокативен, забавен и шокиращ документален филм изследва рисковете от нарастващото потребление на новите комуникационни технологии и тяхното позлване зад волана, вкъщи и в офиса. Разкритията за това дали нашият мозък успява да върви в крак с модерните технологии, изискващи нашето внимание, са още по-интригуващи.

„Истината за информационното претоварване“ измерва до каква степен технологичните устройства афектират личния ни живот за добро и за лошо, като ни кара да си зададем следния фундаментален въпрос: Можем ли да управляваме заобикалящата ни технология или ще позволим тя да управлява нас?

Отговорът на този въпрос разкрива документалният филм „Истината за информационното претоварване” - на 27 февруари в 9,30 часа по  Bulgaria ON AIR.

 

„Истината за информационното претоварване” (The Truth About Information Overload);

Документален, Америка, 2010 г.;

Продукция на CNBC.