От какво е направен светът – в документалния минисериал „Мистерията на материята“ по Bulgaria ON AIR

Наградената с „Еми“ американска поредица ще се излъчва от 23 декември, всеки уикенд, от 16 часа

12.12.2017 | 13:04 Редактор: Меги Радева
От какво е направен светът – в документалния минисериал „Мистерията на материята“ по Bulgaria ON AIR

„Мистерията на материята“ разказва за едно от най-завладяващите приключения в историята на науката, а именно от какво е направен нашият свят – от 23 демекври всеки уикенд от 16 часа по Bulgaria ON AIR. През мистериозното приключение ще отведе зрителите награденият с „Еми“ актьор Майкъл Емерсън. Придружен от най-изобретателните научни откриватели, неговите пътувания назад във времето  ще представят индивидуалните им обиколки, с цел откриването на земните елементи, променящи света завинаги.

Удивителните открития са преразказани чрез висококачествени възстановки в истински лаборатории, реплики на оригиналните, в които са били извършвани експериментите по онова време. „Мистерията на материята“ следва автентичните записки на учени, като Дмитри Менделеев и Мария Кюри, в търсене на монументалното въздействие от създаването на периодична таблица в историята на науката. Поредицата включва историята на откритието на въздуха от Пристли и Лавоазие, Менделеевата таблица за класифициране на елементи и създаването на плутония от Глен Сийборг.

Присъединете се към пътуванията на Майкъл Емерсън, разкриващи научния състав на нашия свят, с „Мистерията на материята“ от 23 декември, всеки уикенд от 16 часа по Bulgaria ON AIR.

 

„Мистерията на материята“ (The Mystery of Matter)

Документален, биографичен, исторически, Америка, 2015

В ролите: Майкъл Емерсън