Какво да очакваме в "Полицейски войни" във финалните епизоди

Шилов прави неочаквано откритие

10.10.2017 | 13:50 Редактор: Константина Маркова
Какво да очакваме в

Докато Шилов продължава да търси модел в убийствата на невинните млади жени, една девойка изпуска автобуса... В опит да се прибере в къщи навреме, тя се качва в полицейска кола, на която шофьорът се представя за следовател. Полицейската кола уж е най-безопасна, но въпреки това тази нощ тя не се прибира...

Роман забелязва закономерност в датите на всички убийства и когато психологическият портрет на извършителя е готов, Шилов прави неочаквано откритие. Какво е то - ще разберете във финалните епизоди само по телевизия Bulgaria ON AIR.

До края на десети сезон на сериала, превърнал се в хит в цяла Източна Европа, остава още само един случай, но много нетипичен.

По улиците на Санкт Петербург се случва необичайно пътнотранспортно произшествие с кола на службата за контрол на автомобилния транспорт. Още при първия оглед се разбира, че е фалшива и е открадната по време на снимките на полицейски сериал. А в багажника ѝ е открит трупа на известния бизнесмен Загоревич.

Отделът на Шилов поема разследването и първата им работа е да разпитат снимачния екип и да изяснят как е откраднат реквизита. Шилов разбира, че в детайлите се крие важна част от случая и точно нея трябва непременно да открият.

Следователите установяват, че вече от месец Загоревич не е влиятелен, а банкрутирал бизнесмен. В опит да се разплати с кредиторите си, той продава голямата си къща, колата си и дори взима заем, но парите пак не са достатъчни. Тогава предприемачът уговаря доставката на голямо количество трактори и се обръща за помощ към личния си адвокат Люда Боровко. Жената отказва, защото е убедена, че в техниката са скрити наркотици и вярва, че тази сделка е причина за смъртта на клиента ѝ.

Междувременно Джексън е по нова следа: бутафорната кола е открадната предварително, пътният инцидент е планиран много внимателно... Очевидно е, че неизвестният извършител иска да свържат жертвата с пътната полиция...

Шилов прави повторен обиск в хотела, в който Загаревич се е криел от кредиторите си, и намира мобилния му телефон. Последният разговор е с някой си Низамутдонов. Докато колегите му следят „обекта“, изведнъж  получават съобщение, че той е отвлечен...

Хората на Шилов провеждат операция по спасяването на Низамутдонов, но в последния момент похитителите са предупредени и променят курса си. Сега освен разследването на убийството и похищението, Шилов трябва да намери и къртицата в управлението.

Роман Шилов отново успява да разреши случая и за пореден път демонстрира невероятното си самообладание в стресови ситуации, а шефът му  се убеждава, че по-добър от него няма да намери. Предлагат на Шилов да заеме поста Началник на управлението...