Какво да очакваме в "Полицейски войни" в седмицата 2 – 6 октомври

Шилов се внедрява в престъпните кръгове

02.10.2017 | 10:00 Редактор: Константина Маркова
Какво да очакваме в

Айдар е сериозно ранен и умира от кръвозагуба в ръцете на Шилов. В последните си мигове все пак успява да назове убиеца си – Чингиз. Разгневеният Роман се заклева, че ще отмъсти за приятеля си и ден след погребението се залавя за работа. Оказва се, че това не е първото убийство, извършено от Чингиз – до този момент са доказани още две на възрастни хора.

Ситуацията е много сериозна, трябва да се действа незабавно и Шилов предприема отчаян ход – внедрява се в престъпните кръгове...

В хода на разследването става ясно, че Чингиз възнамерява да ограби местна заложна къща. Шилов веднага тръгва натам и въпреки че мисията е заплашена, в последния момент той успява да задържи убиеца. За голяма изненада на Роман Чингиз не само, че не се опитва да избяга, но и е готов да съдейства, за да смекчи обвиненията и присъдата си. С неговите показания ще успеят да разкрият още убийства и дори нямат нужда от други доказателства.

Шилов приема много сериозно посегателството не само върху Айдар, но и върху всички свои колеги. Такъв е и следващият му случай. В изоставено бомбоубежище е намерен трупът на Каримов, който изчезва преди година по време на акция. Следователят, заедно с колегите си Антонов, Караулов и Черняк, участва в задържането на голям наркодилър. Операцията се проваля, Каримов изчезва, а колегите му са уволнени. Версията, че полицаите са взели наркотика и са отстранили излишните свидетели, не е потвърдена и екипът на Шилов започва разследване...

Животът на уволнените следователи е провален и Шилов разбира, че трябва да търси убиеца сред тези, които те са разследвали. Всъщност, колегите му може и да не са откраднали наркотика, но съвсем не са толкова невинни, колкото се опитват да се представят.

Следата води да стар случай за няколко убийства на млади момичета, които спират след смъртта на Каримов...