Фамилно - архив

Всяка събота и неделя от 10,30 до 12,30

 

Водещ: Деляна Маринова - Джуджи

Как да научим малките деца да се защитават без агресия?

И още: Венецуелска кулинария и забавни клипове
Публикувана: От:Асен Манасиев днес ще ни заведе във Венецуела. Това е първата испанска американска колония, обявила независимост през 1811 г. Страната е федерална президентска република, състояща се от 23 щата. Хората във Венецуела не сядат на масата без арепас. Тези царевични питки служат и за предястие, което си поръчват в ресторантите, гарнирано с пържени банани. Използват зелени банани, които издържат на термична обработка. В тази страна обожават да смесват сладко и солено. Да видим какво ще ядем сега...

В следващите минути с Аспарух Йорданов ще се потопим в необятния свят на интернет, социалните мрежи и новините, които буквално извират от там. 

Днес ще си говорим за крав мага. Това е израелски метод за самозащита, известен с използването му в елитните части на Мосад, ФБР и подобни. Преведено от иврит, Крав Мага означава „контактен бой“ и е разработен от Имрих ‘Ими’ Лихтенфелд за нуждите на Израелските отбранителни сили.В основата му са лесни и прагматични техники. Идеята е техниките да са близки с нашите естествени, инстинктивни реакции. Това не е боен спорт, някои експерти дори не го смятат за бойно изкуство, това е метод за самозащита. Как да научим малките деца да се защитават без агресия, ще ни покаже видеото на Асен Манасиев.

Коментари ( 0 )