Революционно: Tesla ще продава автомобили само онлайн

Всеки може да си купи кола за една минута чрез смартфона си

01.03.2019 | 17:06 Редактор: Тодор Петров
Революционно: Tesla ще продава автомобили само онлайн

В следващите няколко месеца Tesla ще преобрази напълно търговския си модел и ще продава електромобилите си предимно онлайн. Това беше официално обявено от компанията, която планира тази промяна като част от мерките за намаляване на разходите и снижаване на цените на отделните модели, като се очаква те да поевтинеят средно с 6%. 

Сега Tesla има около 120 "магазина за автомобили" в Щатите – основно в молове и търговски центрове, които обаче заемат много по-малка площ в сравнение с традиционните автомобилни дилърства, нямат сервизи и не предлагат допълнителни услуги като застраховки и финансиране на клиентите.

Досега Tesla води оспорвана битка с отделни щати и организациите на автомобилните дилъри заради собствените си магазини – практика, която противоречи на наложената от десетилетия търговия, а освен това в много щати е забранено автомобилният производител да има собствена търговска мрежа. 

Ако обаче новият онлайн модел на Tesla успее, това ще се окаже нов удар върху традиционните дилъри на коли, които са дългосрочно обвързани с автомобилните производители, пише Automedia.bg.

От Tesla обясниха, че в Щатите всеки може да си купи кола за 1 минута чрез смартфона си, а скоро това ще бъде възможно за целия свят.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК