Над 19 хил. руски туристи посетили България през декември и януари

Разработваме СПА дестинации за популяризирането на оздравителния туризъм у нас

11.03.2018 | 10:59 Редактор: Тодор Петров
Над 19 хил. руски туристи посетили България през декември и януари

Над 19 хил. руски туристи са посетили България през декември и януари, което представлява увеличение от 1,3% спрямо същия период на миналата година. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с изпълнителния директор на Уралската Асоциация по туризъм Михаил Малцев, съобщи пресслужбата на Министерството на туризма.

В рамките на срещата си Ангелкова и Малцев са обсъдили вариантите за разширяване на възможностите руските посетители да ползват у нас здравни пакети или корпоративен отдих на руски институции и компании. 

Сред акцентите в разговорите са били и начините за популяризиране на руския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики, както и на уникалните методи и процедури, които не се срещат в други страни. 

В момента експерти на министерството и представители на бизнеса разработват СПА дестинации, които ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм в България, каза още министъра Ангелкова. 

Тя уточни, че дестинациите са седем из цялата страна. Те дават информация за общите характеристики и качествата на водата в даден район, за климата и туристическите атракции. И покани събеседника си да посети през лятото България и родното Черноморие. 

Снимка: Pixabay