Чартърна авиокомпания Bul Air получи IOSA сертификат за сигурност и качество

Това е признание, че компанията ни предлага високо ниво на безопасност и качество на услугата, заяви директорът Валери Григоров

01.03.2018 | 13:22 Редактор: Тодор Петров
Чартърна авиокомпания Bul Air получи IOSA сертификат за сигурност и качество

Чартърната авиокомпания Bul Air успешно премина цялостен експлоатационен одит и получи престижния IOSA сертификат за сигурност. Признанието, което утвърждава, че авиокомпанията изпълнява международните стандарти за безопасност и качество на полетите, беше връчено на управляващия директор на Bul Air Валери Григоров от Рафаел Шварцман - регионален вицепрезидент на Международната асоциация по въздушен транспорт (IATA) за Европа.

"Щастливи сме, че работата ни през последните няколко години се оценява и възнаграждава. Настоящият сертификат от IATA е признание, че компанията ни, макар млада, предлага високо ниво на безопасност и качество на услугата. Само за две години успяхме да изградим мрежа от партньори, която вярваме, че ще продължи да се увеличава", заяви Валери Григоров – управляващ директор на Bul Air.

Сертификатът за безопасност е част от програмата IOSA на IATA, която цели да осигурява и поддържа висок стандарт на сигурност и качество сред авиокомпаниите. Той се издава след обстоен одит на авиокомпаниите от международен екип от специалисти в различни области. Общо 424 авиокомпании в света притежават такъв сертификат, като Bul Air е третият авиопревозвач в България, който получава престижния документ. 

Церемонията по връчването на сертификата се проведе в рамките на Aviation Day в сряда, на 28 февруари, в "София Хотел Балкан". Събитието се организира от IATA и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и събра на едно място авиационни експерти и представители на авиокомпании.

Чартърна авиокомпания Bul Air е основана през 2016 година и предлага сезонни и целогодишни чартърни превози от и до София, Варна и Бургас, до и от десетки летища в Европа и Близкия Изток по заявка на клиента. 

Авиокомпанията оперира със собствени и лизинговани самолети Боинг 737 -300 (148 Y), които благодарение на добре балансираните си характеристики, са подходящи да изпълняват полети от и до почти всяко летище в Европа и Средиземноморския регион. Bul Air предлага и организa специални корпоративни и бизнес полети и отдава самолети на мокър лизинг.