Борисов: Мафията има интерес да няма правителство

Съобщение на МС

27.01.2016 | 14:56
Борисов: Мафията има интерес да няма правителство

"Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават", каза министър-председателят Бойко Борисов на заседанието на правителството на 27 януари, съобщи правителственият пресцентър в мейл.
Според съобщението /стенограмата още не е качена на правителствения сайт/, коментарът е направен след изнасяне на информация за увеличение "на приходите с 900 млн. лв. на събраното през януари 2015 г".

"Дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим, и правителството трябва с вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията, защото основното в нея са парите. Няма по-видим признак в тази сфера – резултатът е в сайта на Министерството на финансите", каза Борисов.

 

Ръст на безработицата от 10% за декември отчита Министерството на финансите в публикувания на 27 януари месечен обзор за икономиката за последния месец на 2015.
Безработицата остава 0,7 процентни пункта по-ниска на годишна база.
Отчетът показва спад с 0,7% на бизнес климата "поради влошени очаквания в строителството и търговията на дребно".
Кредитите за частния сектор за ноември се върнаха за пръв път на положителна територия от октомври 2014 с ръст от 0,2% "заради изчерпването на ефекта от изключването на КТБ".