Промени в Toshiba-Масаши Муромаши стана президент на компанията

Коментар на Зеб Екарт, Bloomberg

19.08.2015 | 10:43
Промени в Toshiba-Масаши Муромаши стана президент на компанията

Коментар на Зеб Екарт, Bloomberg:

Toshiba има новото ръководство. Масаши Муромачи беше временно изпълняващ длъжността президент на компанията. Сега бе назначен за постоянно на този пост. Имаме и нов председател на компанията - Хироюки Итами.

Компанията сменя борда, добавят допълнителни директори отвън. Сега в борда, който се състои от 11 души ще имат 7 външни директори. Преди бяха само четирима.

Всичко това се прави с цел да се подобри корпоративното управление на компанията. Знаем, че счетоводният скандал засегна почти всяко подразделение на фирмата, с изключение на най-печелившото - корабостроителниците. Това е добра новина за компанията, но промените са големи. Муромаши обеща да работи по-добре. Да го чуем.

 

"Поемам отговорността за несправянето със ситуацията. В най-голямата криза в историята на Toshiba ще се насоча най-напред към въвеждане на политики това повече да не се случва", каза Масаши Муромаши, президент на Toshiba

 

Още по темата

Ами грешките в компанията, вътрешното разследване какво показа?

Удивително е. В доклада на разследващата комисия пише, че не са били обявявани направени разходи, имало е култура на страх в организацията да не показват тези проблеми. В резултат на това обаче се е стигнало до надписване на резултатите. Това не е добре за публична компания.

Открити бяха значителни проблеми с корпоративното управление, стандартите и финансовия контрол. Просто не са били така силни, както трябва. Компанията обеща да въведе система за ранно предупреждение, така че хората да говорят като забележат нещо нередно в бъдеще.