Иран има възможност да доставя газ за България

Идеята за газов хъб е много добра, смята посланик Ноурози

08.02.2015 | 13:14 Редактор: Кремена Кръстева
Иран има възможност да доставя газ за България

Иран има възможността да доставя газ за България, но това е преди всичко решение на българските управляващи. Това заяви в интервю за телевизия България он ер посланикът на Иран в България негово превъзходителство Абдула Ноурози в навечерието на 11 февруари, денят , в който се чества победата на Ислямската революция в Иран. Според него идеята на премиера Борисов за газов хъб е много добра и нейната реализация ще бъде от полза за България.

Според посланик Ноурози възраждането на проекта „Набуко“ също ще донесе ползи за Европа като цяло.

 „ Идеята на премиера Бойко Борисов за газов хъб е много добра идея. И ако в света има две три държави, които могат да ви помогнат в тази област, в доставките на газ, със сигурност една от тях е Иран. Ние имаме готовност, всичко зависи от намеренията на вашата държава“, каза посланикът на Иран.

10 хиляди тирa от Иран преминават през българска територия за една година. Сътрудничеството в икономическата сфера между България и Иран има потенциал, убеден е иранският дипломат.

Повече по темата в репортажа на Кремена Кръстева.

 


1
2 rate up comment rate down comment 0
GLOBALUSER
преди 9 години
Малкият проблем е, че Турция смята газа влязъл на турска територия за турски. От там ще дойдат и проблемите с цената, ако разбира се изобщо стигне до нас. Същевременно затварянето на Украина към Черно море е добро и много по-евтино решение. Сигнализирай за неуместен коментар