ЕК започва мащабна информационна кампания за инвестиционния план на ЕС

Новите възможности за инвестиране със средства от ЕС ще бъдат представени у нас през април догодина

15.12.2014 | 15:01 Редактор: Мариета Иванова
ЕК започва мащабна информационна кампания за инвестиционния план на ЕС

Заместник-председателят на Европейската комисия за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността Юрки Катайнен започва  кампания за представяне в 28 страни от ЕС на инвестиционния план на ЕС. Той е на стойност повече от 300 милиарда евро, а информационната офанзива има за цел да разясни новите възможности пред правителства, инвеститори, предприятия, местни власти, профсъюзи и заинтересовани общности, съобщават от пресслужбата на ЕК.

Кампанията се открива днес-15 декември 2014, в Румъния. Там  Катайнен ще бъде придружен от комисаря по регионалната политика Корина Крецу. През април 2015 г. се предвижда Юрки Катайнен да посети България, Гърция, Унгария, Холандия и Люксембург, като част от кампанията, която ще продължи до септември.

„Нашето послание е много ясно: работим при много кратки срокове за привличане на нови инвестиции, които да се влеят в нуждаещите се от пари в брой бизнес начинания, стартиращи предприятия, инфраструктурни проекти в сферата на транспорта и широколентовия интернет, в нови училища и болници". Започваме това начинание, като се опираме на силната политическа подкрепа, която вече имаме, и за да обясним на публичния и частния сектор по какъв начин могат да се включат,“ отбелязва Катайенен.