Директно

Екпертни коментари и мнения на гражданите.

Facebook: DirektnoONAIR

direktno@bulgariaonair.bg

Водещ: Димитър Абрашев

Начало: 17:50, понеделник - петък, на живо

Споделеното пътуване - удобство или риск?

Проучвайте внимателно при кого се качвате
Публикувана:

Споделеното пътуване набира все по-голяма популярност у нас. Само чрез интернет търсачките може да намерите хиляди платформи, чрез които да си осигурите бърз и лесен достъп да определена желана локация.

По този начин от две години пътува и любителят на екстремни преживявания Ивайло Вълчев. Така той се е запознал с хора от различни професии – от режисьор до модел и от прокурор до треньор на спортен отбор.

Винаги, когато реша да пътувам по този начин, внимателно проучвам профила на шофьора, който предлага пътуването, споделя Иво, който е чувал не малко истории от негови познати, които са били "на косъм" от рискови ситуации. Една от тях била  с момиче, станало вероятно свидетел на незаконна сделка с наркотици.

На изнервен и притеснителен шофьор попада Денислав Чолаков, който често пътува споделено от София до Пловдив, тъй като там живеела неговата приятелка.

Помня, че имах случай, в който собственикът на автомобила караше много бързо. Направихме му забележка и в крайна сметка се поправи, казва още Денис.

Повече за рисковете, които крие споделеното пътуване и защо все повече млади хора го предпочитат- вижте в репортажа на Божила Симова, операторът Александър Георгиев и монтажиста Мирослав Димов

Коментари ( 2 )
 • 2

  Ci.Devant.XVIII

  07 юли 2018 | 03:40

  До: Ci.Devant.XVIII Моля профилът ми да бъде изтрит.
 • 1

  Ci.Devant.XVIII

  07 юли 2018 | 03:35

  a