Масов полицейски протест на 21 октомври в София

Oколо 10 000 униформени ще скандират

13.09.2017 | 19:41 Редактор: Зара Паталева
Масов полицейски протест на 21 октомври в София

Най-големият полицейски синдикат в МВР организира пореден масов протест на работещи във ведомството на 21 октомври 2017 година. Това каза заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.  Той поясни, че се очаква на площада в София да се съберат около 10 000 човека. Едно от исканията на полицаите отново ще е за увеличение на заплатите.

Настояваме за това много отдавна и имаше време тези пари да бъдат предвидени в бюджета за тази година, каза Кузманов. И допълни, че синдикатите категорично не са съгласни с евентуално увеличение от 1 януари 2018 година.

Пореден, но по-малък протест ще има и на 14 септември пред парламента, когато е празникът на пожарникарите, припомни Илия Кузманов. Така синдикатът спазва обещанието си на всеки полицейски празник да е на улицата.

В предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR ви срещаме с Олег Гълъбов, който разказва как докато е на спасителна операция върху него пада цяло дърво и за малко не остава инвалид.

Проблеми в сектор "Сигурност" отчитат и частните охранители. Те подкрепят голяма част от обсъжданите текстове, които предстои парламентът да гласува, но имат забележки към доста други. Здравко Дерелиев от НАФТСО заяви, че въпреки всички забележки от организацията подкрепят изискването всяка охранителна фирма да членува в браншова организация, защото само така сивият сектор ще излезе на свето.