10 решения за кожата през зимата

21.12.2015 | 11:00

 

Освен ако не живеете на някое райско тропическо кътче, всяка зима студеното и сухо време в комбинация с ледения вятър поставят на изпитание кожата ви. Разбира се, това не означава, че трябва непременно да страдате от суха и напукана кожа. В студиото на предаването "Десет" гостува доктор Мирослава Михайлова, която разказва за най-новите начини да се грижим за кожата през зимата. 

1.ПИЛИНГ

Пилингът е процедура, използвана за осъществяване на контролирани кожни увреждания, предизвикани от прилагането на органични киселини върху кожата. Тази процедура се използва за подобряване конкретни състояния на кожата чрез премахване на роговия слой с цел физиологична промяна вида на кожата чрез регенериране на нов епидермис. В зависимост от използваната киселина и времето, за което тя пристоява върху кожата, се постига повърхностно, средно или дълбоко ексофолиране. Прилага се в месеците с намалена UV радиация. Използва се за третиране на проблеми като актинични кератози и други слънчеви увреждания, хиперпигментации, акне, повърхностни белези, фини бръчки , розацея.

Сравнително отскоро се използва и пилинг, който може да се прилага целогодишно, който осъществява неинвазивна тъканна регенерация. Постига се биоревитализация,  отстраняване на кожни недостатъци и може да се третира чувствителна кожа. Представлява комбинация от трихлороцетна киселина, коензим Q10 и коджикова киселина в състава. За разлика от класическите пилинги, не предизвиква зачервяване и залющване, ефектът се наблюдава почти непосредствено след процедурата.

2. ПИЛИНГ ЗА АКНЕ

Пилингът за акне със салицилова киселина рядко се използва самостоятелно, най-често в комбинация с антибиотично лечение, терапия с третиноин или контрацептиви. Като подходящите медикаменти се определят след параклинично изследване на пациента. Освен системната терапия значение има и ежедневната грижа за акнеичната кожа - почистващи средства, анти-акне продукти, хидратиращи продукти.

4.МЕЗОТЕРАПИЯ

Мезотерапията представлява серия от микроинжекции, които се инжектират в слоевете на кожата произлизащи от ембрионалната мезодерма, откъдето произлиза и термина "мезотерапия". Инжектират се различни "коктейли" от медикаменти, витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, въглероден двуокис и др. Активните  вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации от тях, като се избягва тяхното системно действие. Прилага при третирането на целулит, стрии, дефлувиум и алопеция, хидратиране, стягане и лифтинг на кожата на лицето и тялото, третиране на бръчки, подмладяване кожата на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете и др. 

4.БОТОКС-МЕЗОТЕРАПИЯ

Ботокс-подобна мезотерапия - когато ботоксът е противопоказан - с тази терапия се постига временна релаксация на мимическата мускулатура, без да я парализира; едновременно с това има стягащо действие върху кожата. Продуктът е безвреден и е с растителен произход. Това е алтернатива за пациентите, които не желаят да бъдат третирани с ботулинов токсин, както и за тези в по-напреднала възраст, при които блокирането на мускулатурата с ботокс би могла да доведе до отпускане на кожата и поява на допълнителни бръчки.

5. ПРОЦЕДУРИ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР

За областта горен, долен клепач има специално разработени продукти - пилинг, мезотерапия. Като след околоочния пилинг няма последващо залющване. Всички терапевтични процедури имат за цел премахване на тъмните кръгове, стягане на кожата на клепачите и заличаване на фините бръчки. 

6. БОТОКС

Използва се тип А ботулинов токсин, който осигурява временно блокиране предаването на нервния импулс в мускулите; по този начин те остават трайно релаксирани - не могат да се съкратят и съответно не набръчкват надлежащата кожа. Може да се използва за повдигане на горна вежда, за коригиране на „gummy smile”. Може да се използва и при прекомерно изпотяване.

7. МИКРОИГЛЕНА ФРАКЦИОНИРАНА РАДИОЧЕСТОТА

Микроиглената фракционирана радиочестота действа чрез индивидуален накрайник, който съдържа микро-игли със златно покритие, които провеждат радиочестота в дълбоките слоеве на кожата. По този начин се активират собствените фибробласти да синтезират колаген. В резултат на това се постига безоперативен лифтинг, уеднаквяване на тена, заличаване на белези и фини линии. Процедурата е много подходяща и за мъжкия пол. Използва се и за лечение на прекомерно изпотяване в областта на подмишниците, като ефектът, който се постига, е с продължителност 5 години.

8. ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ

Използват се  за възстановяване на обеми, оформяне на устни и контур,както и за запълване на бръчки.

9.  МЕХАНИЧНО ПОЧИСТВАНЕ

Механично почистване на лицето и хидратация и типовете кожа, за които са подходящи.

10. МАШИННИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЯЛО

Машинни процедури за тяло с цел отслабване, стягане и премахване на целулит.

Вижте повече в следващото видео.