Денят ON AIR

Задълбочени коментари и анализи с гости на живо.

Всеки делник, 19,00.

Водещ: Ганиела Ангелова

Ще признае ли Скопие, че Гоце Делчев е българин?

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов - гост в "Денят ON AIR"
Публикувана: От:

Предложението на Северна Македония общото честване на Гоце Делчев да бъде на 7 октомври - деня, в който костите му са предадени от комунистическата власт в София на Скопие, предизвика бурни дебати.

Още по темата

 

Българската страна заяви твърдата си позиция, че е абсурдно да празнуваме дати, свързани с Коминтерна и Тито. Междуведомствена комисия между България и Северна Македония трябва да изчисти историческите и образователните въпроси между двете страни.

"Българската част в тази комисия държи на историческата истина и изпълнява задълженията си съвестно. Това, че имаме обща история със Северна Македония, не означава, че трябва да я делим", коментира депутатът от ВМРО Красимир Богданов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му постигането на споразумение за Гоце Делчев може да стане само на базата на общата ни българска история. 

Пред Bulgaria ON AIR депутатът коментира и предложението партийната субсидия да бъде 1 лев, което депутатите приеха на първо четене.

"Подкрепихме предложението. От ВМРО винаги сме настоявали за намаляване на държавната субсидия. В миналото Народно събрание внесохме предложение за 6 лева, беше прието да бъде намалена от 12 на 11 лева. Мислим да направим подобно предложение. Спряли сме се на 5 лева на глас", обясни Богданов. 

Според него тези средства биха били достатъчни за нормалното функциониране на партиите.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )