Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Джамбазки доволен след евровота: Взехме един мандат от ДПС

Евродепутатът каза, че "калната" кампания е довела до ниска избирателна активност

30.05.2019 | 20:17 Редактор: Ивайло Николов
Джамбазки доволен след евровота: Взехме един мандат от ДПС

Малко над 30% беше избирателната активност на изминалите избори за нов Европейски парламент. Това идва на фона на около 50% в останалите страни в Европейския съюз. Крайните резултати у нас пък показаха, че ГЕРБ получава шест мандата, БСП ще са пет, ДПС изпраща трима евродепутати, а ВМРО ще има двама представители - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Едно място в европарламента ще има "Демократична България" и то ще бъде заето от Радан Кънев.

Ангел Джамбазки, който за втори път ще бъде сред нашите представители в Европейския парламент, отчете по-високата подкрепа за ВМРО, като отбеляза, че преди това партията му е вкарала само един представител в коалиция, а сега са двама и то при самостоятелно явяване. Джамбазки изрази и надеждите си, че това се случва в резултат на добрата работа на ВМРО.

"На този етап съм доволен. От един в коалиция, успяхме да направим двама сами и да вземем един от ДПС. Става дума за резултат. На тези избори и с ГЕРБ бяхме опоненти. Нищо, че сме заедно в управлението днес. Факт е, че ние имаме най-голям остатък и мандатът дойде при нас", заяви в студиото на "Денят ON AIR" Ангел Джамбазки. 

Той посочи още, че в "Обединени патриоти" няма война, а ВМРО е първата сила. Джамбазки коментира и ниската избирателна активност у нас.

Той отбеляза, че няма как да не е така и то при "калната" кампания, която се е водила. Евродепутатът от ВМРО беше категоричен, че за многото клевети, които Волен Сидеров от "Атака" и други формации са отправили към него, сега ще носят отговорност в съда.

"Имаше четири партии, които се бяха съсредоточили не да спечелят, а да плюят по нас. Измисляха невероятни глупости, трябваше да отговарям на невероятни глупости", обяви още Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Той каза също, че ще помага на Андрей Слабаков в следващия Европейски парламент. И обяви, че вече се организира събрание на българските евродепутати с представители на бизнеса, на която ще се състави план за противодействие на пакета "Мобилност".

"Тримата герои никой не ги коментира, тях ги няма в живия живот. И тримата получиха своята политическа оценка. Докарахме нещата до 3 гласа разлика и трима безотговорни наши съграждани не се явиха на работа - не знам от какво", категоричен беше Ангел Джамбазки.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК