Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Политолози: Черният PR, който прави Радев на управляващите, е предизборна агитация

Доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов заявиха, че президентът заема страната на опозицията

10.05.2019 | 20:29 Редактор: Зорница Костадинова
Политолози: Черният PR, който прави Радев на управляващите, е предизборна агитация

Президентът Румен Радев коментира политическата ситуация в страната като посочи, че скандалите с имотите на властта няма как да бъдат заглушени, защото гражданите очакват реално противодействие на корупцията. Държавният глава заяви, че е равно отдалечен от всички партии и отправи критики към Бойко Борисов, че води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.

За поредните нападки между президент и премиер в студиото на "Денят ON AIR" говориха политолозите доц. Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов.

"Докато двамата са от различни лагери винаги може да очакваме да има такъв вид сблъсък и конфронтация. Още повече, когато президентът има политически мераци и слиза на нивото на партийната политика, влиза в партийни пререкания с партийните лидери. Очевидно е, че когато заемаш държавен пост, харчиш държавни пари и очевидно президентът използва целия бюджет на президентската администрация да прави черен PR на управляващите, което представлява предизборна агитация", смята Стойчев.

Стефанов се съгласи с твърдението му, като заяви, че на Радев само му се иска да е независим и този черен PR, който използва, бил доста "долнопробен". Той допълни, че чрез поведението си президентът заема страната на опозицията, което не било безпартийно. 

По думите на доцента, Радев заема ясно страната на Корнелия Нинова. А Стефанов допълни, че БСП, която е със 100-годишна традиция, е показала, че нищо не е научила.

Според Стойчев социологията има за цел да формира нагласите, а е ясно, че между ГЕРБ и БСП има разлика, която не може да бъде стопена.

По темата за скандалите с апартаментите и двамата политолози се обединиха около мнението, че "апартаментгейт" е симптом на самозабравяне и е ясно, че не се толерира от хората. Въпреки това, хората си подкрепяли определена партия, независимо какво се излага на показ в тези скандали.

Гледайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК